Kävimme Nenan kanssa katsomassa möllitoko-kisoja. Paikan päällä päätin ottaa karvaturrimme kanssa osaa koitokseen. Täytyy sanoa, että kehä oli rakennettu todella vaikeaan paikkaan. Parkkipaikka oli yhden kehän laidalla, eli lähin auto oli 2m päässä kehästä ja autoja tuli ja meni kokoajan. Toiselle puolelle kehää oli rakennettu iso agilityharjoittelurata ja 15-20 koiraa paineli menemään siellä räksyttäen. Matkaa agilityesteiden ja kehän välissä oli n. 10-15m. Tämän lisäksi agilitykoirat kävelivät omistajineen parkkipaikalta telineilleen ja toistepäin eli aivan kehänauhan vierestä. Koeta siinä sitten hakea kontaktia ADHD-Nenaan.

Koe alkoi kuitenkin positiivisesti kun sain kun sainkin Nenan istumaan viereeni luoksepäästävyyteen. Tuloksena oli hieno 8, kun nena nosti takapuolensa ylös ottaakseen parit rapsutukset tuomarilta. Sitten vuorossa paikallaan makuu. Kaikkien häiriötekijöiden vuoksi tuomaristo päätti lyhentää paikallaan makuun 1 minuuttiin. Nena jäi paikalleen maahan ja tepastelin kauemmaksi, onneksi viereiset koirat eivät lähteneet mihinkään, ainoastaan yksi koira nousi ylös ja aiheutti hiukan häiriötä - Nenalle täysi 10.  Tämän jälkeen oli tauko ennen yksilösuorituksia. (Yläpuolella kuva paikallaan makuusta)

Tauon aikana meno oli villiä ja agilityssä räksyteltiin ja Nena katseli ihmeissään menoa. Kaiken tämän lisäksi ratsastaja päätti ilmaantua heppoinensa paikalle. Nena sekosi ihan täysin moisesta elikosta ja piti mennä varastokopin taakse odottelemaan että rauhoitutaan ja humma siirtyy johonkin muualle.

Kontakti oli ihan hukassa kun oli meidän vuoro. En meinannut saada Nenaa ollenkaan perusasentoon ja tuomari ehti huomauttaa, että hylky olisi jo tullut kun koetin saada koiraa rauhoittumaan. Tämän vuoksi päätin että käytän seuraamisessa kehua, koska olin melko varma ettei se onnistu muuten. Nena seurasi kohtuullisesti vieressä ja kaikki meni hyvin - tuloksena 7,5 ja kaksi pistettä menetin siis siksi, että kehuin Nenaa liikkeen aikana. Liikeestä maahan meno on ollut Nenalle vahva liike ja se onnistuikin hyvin. Käytin itse vain pientä kaksoiskäskyä ja 0,5p meni eli 9,5 saatiin.

                                                                                            (Tässä seisominen liikkeestä) ->
Luoksetulossa Nena jäi hienosti paikalleen ja lähti käskystä hyvällä vauhdilla. Ehdin jo innostua kun koira tuli ihan viereen asti - kunnes nokka kohti taivasta ja jäätiin haistelemaan tuulta. Nena haahuili hetken minun oikealla puolella kunnes haju oli selvitetty ja siirtyi ilman käskyä komeasti pyörähtäen perusasentoon vasemmalle puolelle. Tuomarit nauroivat ja pisteitä 8,5 - ei siis huono! Seisominen liikeestä meni sitten täyden 10 arvoisesti. Hyppy oli enää jäljellä ja Nena teki sen juuri niinkuin olen opettanut eli hyppy käskyn jälkeen jäi seisomaan esteen taakse. Menin käskyn saatuani koiran luokse ja vapautin sen. Tulokseksi sai -1p kun en käskenyt erikseen koiraa seisomaan. Ihme juttu, että olisin saanut täyden kympin jos olisin sanonut täysin turhan käskyn. Koira on opetettu hyppäämään ja odottamaan lisäkäskyjä. No hieno juttu kuitenkin kun kaikista liikkeistä tuli pisteitä.

Kokonaisvaikutelma oli 8,5, eli kaikenkaikkiaan saatiin 145pistettä kun 160 oli maksimi. Jäätiin muutama piste palkintopallilta. Mukana oli pari sellaista koiraa, jotka saivat kaikista liikkeistä 10-9,5, taisivat olla kisailleet ennenkin. Hyvää kokemusta siis saatiin ja ei jäänyt kammoa mistään. Nyt siis vaan lisää treeniä.

Tässä siis liikkeet vielä kerran:
luoksepäästävyys: 9
paikallaanolo 1min: 10
seuraaminen: 7,5
maahanmeno: 9,5
luoksetulo: 8,5
seisominen: 10
hyppy: 9
kokonaisvaikutelma: 8,5

yhteensä: 145 / 160 pistettä

KILPAILUJEN LOPPUTULOKSET (11 osallistujaa)

1. Minni ja Annika Viinikka 157 p
2. Oona ja Heini Hämäläinen 147 p
3. Manta ja Heidi Pötry 146 p
4. Nena ja Oskari Nummi 145 p