Olipas se taas viikonloppu!
Vietimme nyt ensimmäistä kertaa tänä kesänä koko viikonlopun ulkomailla Teiskossa - vanhempieni mökillä. Vauhtia piisasi sen verran, että huomasin lauantaina puolenpäivän jälkeen Nenan uupuneen sen verran että neiti makaili väsyksissä toinen silmä ummessa. Hetken asiaa ihmetelleenä huomasin ettei kaikki ole normaalisti. Huomasin Nenan vasemman silmän yläpuolella verisen jäljen ja tarkemmin tarkastellessani tajusin, että silmän ympärys oli aivan turvoksissa - jotakin oli tapahtunut.

Lauantai ja syrjäinen sijaintimme pakotti meidät ottamaan yhteyttä tuttuun eläinlääkäriimme ja hän kehoitti soittamaan välittömästi eläinlääkäripäivystykseen. Sitten ajalimme Tampereelle tarkastuttamaan mitä oli tapahtunut. Eläinlääkäri ei onneksi löytänyt mitään vauriota silmästä ja arvoitukseksi jäi oliko silmään osunut risu, toisen koiran hammas vai esimerkiksi jokin ötökkä pistänyt. Ampiaisia ja isoja muurahaisia helleviikonloppuna ainakin nähtiin. No Nena sai sitten kipulääkettä ja antibioottisilmätippakuurin.

Lääkkeet rupesivat toimimaan varsin nopeasti, mutta silmä oli aivan omituisen näköinen. Pupilli oli laajentunut lautasen kokoiseksi ja koko silmä näytti aivan harmaalta. Soitto lääkärille varmisti onneksi ettei kyseessä ollut mikään ongelma, vaan Nenalle oli annettu polilla jotakin lääkettä, joka laajensi pupillia muutaman päivän ajaksi.
1636613.jpgKaverukset ihmettelevät

No jatketaan sitten hieman iloisemmilla jutuilla. Nena tapasi sunnuntaina Charo-isänsä. Maija ja Sanna olivat olleet Jyväskylässä vesikoiraporukan viikonloppuleirillä ja iloksemme he päättivät pysähtyä Tampereella kotimatkallaan. Charo tervehti raivokkain haukahduksin Nenaa jo autosta ja muutenkin Nena kiinnosti kovasti isukkia. Hauskaa vesikoirapoppoota oli auto täynnä ja silmäpuoli Nena sai taas tutustua uusiin mielenkiintoisiin karvaturreihin (Charo, Rufus, Zia ja Luru). Nena oli aivan Zian näköinen ja kokoinen.

Teimme pienen lenkin lähimetsässä ja koirat saivat painella vapaana pitkin poikin mättäitä ja polkuja. Vaihdoimme kuulumisia ja saimme hiukan vinkkiä palvelukoiratouhun aloittamiseen. Tarkoituksena on pikkuhiljaa aloitella haku, jälki ja esineruutu harjoittelu ulkosalla. Katsotaan sitten mitkä voisivat olla Nenalle sopivat lajimuodot. Seuraavaksi pitäisikin vähän tavata kirjallisuutta ja tutustua tarkemmin lajeihin.

Kiitoksia tosi kovasti Maijalle ja Sannalle sekä koirille.
1636616.jpgVesikirppu Pyynikillä