Uusi vuosi ja vanhat kujeet. 1.1.2009 Nena täytti 1 vuotta. Nopeasti on aika kulunut ja kyllä on koirakin muuttunut siitä kun sen ensi kerran tapasimme. Katselin tuossa vähän aikaa sittenNenan pentu kuvia ja täytyy sanoa että hiukan oli koira erilaisen näköinen - niin pieni vielä tuolloin. Nyt Nena on melkoisesti kasvanut ja saanut niin raajoihinsa pituutta kuin kroppaansa lihaksia, viimeksi kun punnittiin niin viisari pysähtyi lukemiin 18,5 kg.
2204586.jpg
Nenan turkki on nyt tarkoituksella saanut kasvaa ja se vielä lisää tuota kokoa. Kaikki lenkillä vastaan tulijat kyselevät aina että onko se uros, niin isokokoiselta Nena nykyään näyttää. No näillä "paukku"-pakkasilla tuo turkki on tarpeen ja ei näytä 10 asteen pakkaslukematkaan yhtään menoa muuta. Turun näytteleiden jälkeen on varmaankin ajankohtaista sitten leikata hiukan turkkia, sillä se alkaa kainaloista ja tassujen takaa takkuuntua aika pahasti. Saisikohan noita takkuja jollakin keinolla avattua, sillä ei millään raskisi vaan klipsasta saksilla niitä poikki?
2204588.jpg
Viime aikoina olemme kovasti koettaneet tehdä töitä kohtaamisten kanssa. Nena kun on ottanut jostain kummasta tavakseen ärhentää helposti vastaan tuleville koirille. Nyt olemme kantaneet mukanamme aina hyviä makupaloja ja erityisen hyväksi konstiksi on osoittautunut jokin motivaatiolelu tai esimerkiksi keppi. Niiden avulla saamme Nenan kiinnostumaan itsestämme enemmän ja onnistumme varsin helposti ohittamaan muut koirat, mutta paljon on töitä vielä tehtävä.
2204585.jpg
Katsotaan nyt vielä muuttaako tuo Nenan juoksuaika mitenkään tuota koiraa? Kuvassa muuten Nena 1-vuotis lahjaksi saamansa Krokon kanssa.